- Autor: ffloa
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jogurt bílý polotučný průměr | 300 |
Ocet | 7 |
Olej olivový | 17 |
Česnek | 10 |
Cibulka jarní | 75 |
Řepa červená | 500 |
Brambory vařené (nesolené) | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, jabl.ocet, česnek (nemusí)
Energetická hodnota celkem: 4051 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 131,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 55,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1013 kJ
Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 32.8, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 13.8, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Brambory i řepu uvařím ve slupce, oloupu, nechám vychladnout. Pak pokrájím na menší kostičky, nakrájím zeleninu - cibulka jarní, (když používám obyčejnou tak ji spařím vřelou vodou), prolisovaný česnek (dobrá je i varianta bez česneku - možná lepší), přidám ingredience - oliváč-1-2 lžíce, jablečný ocet 2lžičky, jogurty, sůl, pepř. Při rozdělení na 4 porce - 1 porce cca 350g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.