- Autor: Sibule
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 110 |
Mouka pšeničná hrubá | 125 |
Krupička dětská | 125 |
Brambory vařené (nesolené) | 700 |
Energetická hodnota celkem: 6544 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 285,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1309 kJ
Bílkoviny (g): 10.8, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 57, SAFA (g): 1, Cukry (g): 2.2, Vláknina (g): 3.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Porce = 200g těsta Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme, přidáme hrubou mouku, celá vejce, sůl a dobře propracujeme tužší těsto. Děláme slížky, taštičky či plníme ovocem nebo masem, Vaříme ve vroucí vodě. Až vyplavou, jsou hotové. Slížky vaříme 3 minuty, taštičky 5 minut, ovocné knedlíky 7 minut a knedlíky plněné masem až 10 minut. Univerzální bramborové těsto je vyzkoušené a velmi dobře se s ním pracuje.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.