TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

VEPŘOVÉ NA ZELENINĚ A SMETANĚ

Zpět
  • Autor: ffloa
  • Doba přípravy (min.): 240
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, bobkový list, nové koření, cukr-dle chuti, ocet-dle chuti

Energetická hodnota celkem: 14743 kJ

Bílkoviny (g): 194, Tuky (g): 149, Sacharidy (g): 340, SAFA (g): 70, Cukry (g): 42, Vláknina (g): 28, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 3686 kJ

Bílkoviny (g): 48.5, Tuky (g): 37.3, Sacharidy (g): 85, SAFA (g): 17.5, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a nakrájíme na kostičky. Vepřovou plec omyjeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, potom ji rozškvaříme a na konci vaření přidáme do omáčky. Vepřovou plec zprudka opečeme po všech stranách na sádle. Do výpeku vložíme nakrájenou cibuli, osmahneme, dále přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu na kostičky. Vše spolu zarestujeme, podlijeme vodou, vložíme opečené maso a dusíme pod pokličkou doměkka. Zvlášť si svaříme nové koření, bobkový list a celý pepř a vývar z koření vlijeme do základu. Měkké maso vytáhneme, zeleninový základ rozmixujeme, přidáme lžíci hořčice a necháme zavařit. Zahustíme moukou a za stálého míchání provaříme. Ochutíme cukrem, octem a popřípadě dosolíme. Nakonec přidáme smetanu a necháme projít varem. Vylepšíme rozškvařenou slaninou, kterou přidáme do omáčky. Vepřovou plec na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem jako chutný hlavní chod.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři