- Autor: radkat
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 15 |
Máslo čerstvé | 8 |
Cibule | 30 |
Krevety | 200 |
Rýže Arborio (v suchém stavu) | 50 |
Dochucovadla:
Bílé suché víno, chilli, citronová šťáva, petrželová nať, zeleninový vývar, šafrán.
Energetická hodnota celkem: 2387 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Uvařit italské rizoto přidat opečené krevety s česnekem a pokapané citronem, chilli a petrželkou. Rizoto: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou půlku střední cibule, přidáme 50g rýže Arborio. jak se začne rýže chytat přidáme pár snítek šafránu a deci bílého suchého vína. Postupně nad rýži zaléváme horkým ochuceným zeleninovým vývarem a stále mícháme a doléváme až je rýže krémová a al dente. Nakonec zamícháme opečené pokrájené krevety. Zmrazené krevety prolijeme vařící vodou, oloupeme a necháme okapat. Na pánvi si orestujeme 2 stroužky na plátky nakrájeného česneku, přidáme nakrájené krevety, chilli, citronovou šťávu a zprudka vaříme až se voda zcela vyvaří před koncem přidáme trochu másla a orestujeme do křupava. Po odstavení přidáme plocholistou petrželku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.