- Autor: Iva Skorepova
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová kýta | 500 |
Mrkev | 1000 |
Cibule | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Citronová šťáva | 10 |
Hotová jíška (v suchém stavu) | 2 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, tymián
Energetická hodnota celkem: 5420 kJ
Bílkoviny (g): 111,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 112,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 67,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 903 kJ
Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 7.7, Sacharidy (g): 18.7, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 11.2, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Půl kila libové restujeme na cibulce, dokud se nám nezredukuje šťáva, kterou maso pustí. Osolíme, opepříme, zasypeme cca lžičkou tymiánu. Přidáme kilo mrkve pokrájené na kolečka, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Podle potřeby podléváme. Nakonec zahustíme trochou jíšky (není nutné) a zakapeme cca půlkou citronu, podle chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.