- Autor: tomai
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 650 |
Zázvor | 10 |
Papričky chilli | 10 |
Mrkev | 30 |
Žampiony | 50 |
Cibule | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 30 |
Kokosové mléko | 400 |
Rybí omáčka | 10 |
Citrony | 10 |
Dochucovadla:
lžíce kari pasta, sezam tahin
Energetická hodnota celkem: 7584 kJ
Bílkoviny (g): 162,
Tuky (g): 109,
Sacharidy (g): 48,
SAFA (g): 70,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1896 kJ
Bílkoviny (g): 40.5, Tuky (g): 27.3, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 17.5, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
kuřecí maso na oleji osmahneme, přidáme na krájenou cibuli, zázvor, chilli papričky, žampiony, mrkev a osmahneme. Přidáme lžíci rybí omáčky, lžiřku kari pasty a sezamové pasty tahin. Podlijeme a přidáme kokosové mléko, dvě kolečka citrónu a prohřejeme asi 15 minut. Podáváme s čínskými (vietnamskými) nudlemi. Přidáme-li vývar, máme z hlavního jídla výtečnou ostrou polévku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.