- Autor: tomai
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Slunečnicová semínka | 20 |
Sůl | 10 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 300 |
mouka žitná penam | 500 |
Droždí čerstvé lisované | 21 |
Energetická hodnota celkem: 7552 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 345,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 378 kJ
Bílkoviny (g): 2.2, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 17.3, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.1, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Do hotového kvásku (150 ml, vody, 150 g žitné mouky a 50 granů kvásku) přidáme 250 g žitné mouky, 300 ml vody, 10 g soli, semínka (20 g) a prohněteme. Přendáme do pečícím paírem vyložené formy a necháme 1-2 hodiny vykynout. Pečeme na 180 stupňu asi 50 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.