- Autor: BlankaSVK
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ementál 45% | 150 |
Smetana ke šlehání 31% | 200 |
Chřest | 500 |
Slanina anglická | 150 |
Víno bílé suché | 200 |
Vejce celá průměr | 55 |
Brambory vařené | 500 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř.
Energetická hodnota celkem: 10326 kJ
Bílkoviny (g): 99,
Tuky (g): 164,
Sacharidy (g): 145,
SAFA (g): 97,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 2582 kJ
Bílkoviny (g): 24.8, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 36.3, SAFA (g): 24.3, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Bílý chřest důkladně oloupejtě a povařte společně s plátkem citrónu, lžičkou cukru a oříškem másla (5-10 min). Vyberte a obalte po 2-3 do balíčku v slanine (nebo sušené šunce). Smetanu ( můžete použít i tu na vaření a ušetřit kalorie) smíchejte s vejcem, trochou vína, nastrouhaným ementálem solí a pepřem a zalejte balíčky chřestu. Pečte asi 20 min ( než povrch zezlátne). Podávejte s vařeným bramborem. Dobou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.