- Autor: Simmonska
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Paprika žlutá | 20 |
Pórek | 10 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Olej běžný (průměr) | 6 |
Cibulka jarní | 10 |
Česnek | 2 |
Rajčata | 100 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 150 |
Cottage přírodní bez příchuti madeta | 150 |
Brambory vařené (nesolené) | 200 |
Dochucovadla:
bazalka čerstvá i sušená, sůl, pepř, grilovací koření na kuře, koření na americké brambory, špetka chilli
Energetická hodnota celkem: 2712 kJ
Bílkoviny (g): 64,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 40,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1356 kJ
Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Uvaříme si brambory. Kuře nakrájíme na drobné kostky, okořeníme, zalijeme kapkou oleje a smažíme. Poté přidáme česnek, trochu pórku, jarní cibulky a opět orestujeme. Další přidáváme na kostičky nakrájená rajčata, papriku, promícháme a chvilinku dusíme. Můžeme zlehka podlít vodou, kterou ale postupně musíme vyredukovat. Dále si rozmícháme jedno vejce se sýrem cottage, solí, pepřem a trochou sušené bazalky v další mističce. Uvařené brambory rozkrájíme na kostky a vložíme do zapékací misky vyložené pečícím papírem (klidně i do menšího a obyčejného kastrůlku), zasypeme směsí zeleniny a masa a zalijeme rozmíchaným vajíčkem. Důkladně promícháme odspoda, uhladíme, posypeme zbytkem pórku a dáme zapékat do trouby na vyšší teplotu, než se vajíčko pořádně zatáhne a budeme si jisti, že je hotovo :)) . Podáváme se zelenivou oblohou.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.