- Autor: DrAlice81
- Doba přípravy (min.): 70
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 60 |
Jáhly (v suchém stavu) | 180 |
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 250 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 500 |
Jablka | 586 |
Vejce celá průměr | 79 |
Energetická hodnota celkem: 6319 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 281,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 136,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 790 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 35.1, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Jáhly nasypeme do hrnku, spaříme horkou vodou, přecedíme, propláchneme studenou a dáme do hrnce. Přidáme 1 hrnek mléka, 1 hrnek vody, 2 vanilkové cukry a vaříme do husté kaše. Někdy je potřeba dolít ještě tekutinu, já přilévám tak ještě hrnek vody v průběhu vaření. vaříme do změknutí. Do ještě teplého vmícháme oříšek másla, necháme trošku schladnou a vmíchám dvě vejce, pak dáme polovinu na dno zapékací mísy, na do dáme nastrouhaná jabka se skořicí a 1 vanilkovým cukrem (nebo prostě dle chuti), rozprostřeme a na to rozprostřeme zbylou kaši. Dáme péct na cca 20-30 minut do předem vyhřáté trouby na 160, než nahoře začne praskat a kůrka je dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.