- Autor: Petrusa86
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí prsa bez kůže (syrová) | 200 |
Rajčata sušená | 15 |
Česnek | 5 |
Olej olivový | 10 |
Chřest | 60 |
Cibulka jarní | 20 |
Mozzarella Light | 125 |
Brambory (syrové) | 300 |
Dochucovadla:
Rozmarýn
Energetická hodnota celkem: 3302 kJ
Bílkoviny (g): 82,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 60,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1651 kJ
Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 5, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Krůtí prso omyjeme a osušíme. Ostrým špičatým nožem v něm vytvoříme otvor pro plnění. Na oleji orestujeme česnek a jarní cibulku (na dvě porce 0,5 ks), přidáme chřest pokrájený na kolečka (na dvě porce 1,5 stonku), sušená rajčata (na dvě porce 1 ks) a rozmarýn. Vše dusíme pod pokličkou zhruba 10 minut - dokud chřest není na skus. Jakmile směs vychladne, opepřeme ji čerstvě mletým pepřem a natrháme do ní kousky mozzarelly. Takto vzniklou směsí plníme krůtí prso. Naplněné prso vložíme do zapékací misky a pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 35-45 minut. Jako příloha jsou vhodné brambory ve slupce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.