- Autor: Petrusa86
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 160 |
Cibulka jarní | 25 |
Mrkev | 55 |
Petržel - kořen | 30 |
Paprika červená | 45 |
Paprika žlutá | 30 |
Celer řapíkatý | 30 |
Cuketa | 100 |
Olej olivový | 10 |
Kuskus pšeničný celozrnný (v suchém stavu) | 115 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, červená sladká paprika, petrželová nať
Energetická hodnota celkem: 3117 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 95,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1559 kJ
Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 47.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Zeleninu si očistíme a nakrájíme. Mrkev, petržel a cuketu na půlkolečka, celer a papriky na proužky a jarní cibulku na kolečka. Kuskus dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:2 (kuskus: voda). Bez vaření ho necháme v hrnci přiklopený pokličkou 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme jarní cibulku a lehce ji opečeme. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Přidáme k cibulce a opečeme ho ze všech stran. Osolíme, opepříme a posypeme trochou červené papriky. Přidáme zeleninu a vše společně podusíme cca 10-15 minut, až budou maso i zelenina měkké. Do pánve k hotovému masu a zelenině přidáme uvařený kuskus, promícháme a společně ještě chvilku prohřejeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.