- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ryba středně tučná průměr (syrová, nesolená) | 600 |
Olej olivový | 32 |
Citron | 220 |
Dochucovadla:
velká hrst čerstvé máty, velká hrst čerstvé petrželky, himalájská hrubozrnná růžová sůl, čerstvě mletý pepř.
Energetická hodnota celkem: 4697 kJ
Bílkoviny (g): 110,
Tuky (g): 69,
Sacharidy (g): 13,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1174 kJ
Bílkoviny (g): 27.5, Tuky (g): 17.3, Sacharidy (g): 3.3, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Těsně před pečením posypeme filety mořského vlka himalájskou hrubozrnnou solí, čerstvě mletým pepřem a poklademe na ryby natrhané bylinky. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Citrón celý omyjeme pod teplou vodou a nakrájíme na měsíčky. Ty poházíme kolem ryb, z některých vymačkáme na filety trochu šťávy a dáme na gril nebo péct do trouby. Pečeme cca 15-20 minut, aby maso bylo hotové, ale nebylo vysušené. Rybu lze připravit na grilu i doma v troubě. Výborné jsou ryby s pečenými brambory s kapkou olivového oleje v troubě. Mezi ty také poházejte měsíčky citrónu, 2 celé stroužky česneku a posypte hrubozrnnou solí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.