- Autor: kumaspak
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lilek | 440 |
Balkánský sýr | 180 |
Šunka kuřecí prsní výběrová | 190 |
Olej olivový | 5 |
Česnek | 10 |
Rajčata | 290 |
Okurka salátová | 200 |
Dochucovadla:
sůl a koření dle chuti
Energetická hodnota celkem: 3515 kJ
Bílkoviny (g): 66,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 47,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 1172 kJ
Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 15.7, SAFA (g): 8.3, Cukry (g): 7.7, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 4
Postup přípravy
Nakrájíme lilek na 1 cm silná kolečka, lehce osolíme a necháme vypotit (cca 20 - 30 min.). Po vypocení setřeme z lilku vodu a potřeme česnekovou směsí ( česnek, sůl, lžíce olivového oleje). Nastrouhanou šunku smícháme s rozdrobeným balkánským sýrem a rozdělíme směs na připravené plátky. Pečeme cca 20 - 30 minut na 175 °C
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.