- Autor: ant.314
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory rané | 817 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 45 |
Krůtí prsa bez kůže (syrová) | 300 |
Zelí bílé kysané ve slaném nálevu | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pískavice, kardamon, koriandr, kurkuma, česnek, nebo kari, kuře na grilu, čína - dle chuti a nálady
Energetická hodnota celkem: 5642 kJ
Bílkoviny (g): 87,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 127,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2821 kJ
Bílkoviny (g): 43.5, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 63.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Brambory vařím v tlakovém hrnci na 6 minut a nechám dojít než klesne tlak. Zelí ohřeju v mikrovlnce na 1-2 minuty. Kostičky masa s kořením (sůl, pískavice, kardamon, koriandr, kurkuma, česnek, nebo kari, kuře na grilu, čína - dle chuti a nálady) osmažím ve woku na oleji (ono by to šlo i bez, ale pak bych nesplnil tuky a radějí rostlinný olej, než sádlo). Často dělám dvě porce a tu druhou si beru do krabičky do práce - dá se to jíst i studené, pokud není čas to ohřát 2 minuty v mikrovnce. Obměnou koření, případně přidáním čersvé pažitky, cibulky atd se dá docílit dost variant, brambory mají nízkou hodnotu v sacharidech, takže můžu dát mnohem větší porci, než u rýže. Kysané zelí prakticky nemá hodnoty, než jako zelenina, ale dobře se k tomu hodí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.