- Autor: Sibule
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Paprika bílá | 600 |
Vepřové mleté průměr (syrové) | 200 |
Cibule | 150 |
Rýže dlouhozrnná uvařená (nesolená) | 200 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Rajčata | 100 |
Dochucovadla:
sůl pepř adžika paprika pálivá i nepálivá
Energetická hodnota celkem: 4360 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 95,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2180 kJ
Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 47.5, SAFA (g): 10.5, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Cibuli na kostičky necháme přejít vařící vodou až změkne. Ochladíme, přidáme k masu a vejci, okořeníme pepřem, solí, špetka pálivé papriky, česnek, ev. trochu adžiky. Přidáme uvařenou rýži, zamícháme, naplníme 4 papriky bílé nebo dlouhé zelené. zbylé papriky nasekáme na kostičky a upečeme spolu s rajcčetem a paprikou jako základ omáčky na 2 lžících oleje s trochou nepálivé papriky. Papriky mají být hnědé na povrchu, nejlépe se pečou v remosce. Výpek s paprikami a rajčaty rozmixujeme a polijeme jím papriky. Správně by maso mělo být půj vepřové půl jehněčí (skopové). Jí se bez přílohy, ev. bílý chleba.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.