- Autor: flamenca
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa | 130 |
Mléko kefírové 1 % tuku průměr | 30 |
Rama cullinesse | 5 |
Parmezán 25 % průměr | 20 |
Vejce celá průměr | 30 |
Voda | 100 |
Brambory zimní | 150 |
Energetická hodnota celkem: 1742 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 29,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
kuřecí prsa prokrojíme na cca 3 plátky a jemně naklepeme, osolíme, okořeníme. vložíme do zapékací misky, na dně pár kapek ramy cullinese. na kuřecí maso vlejeme "těstíčko" z parmazánu, cca 1/2 vejce, kefíru a vody. trošku ještě podlejeme vodou a zapečeme v horké troubě cca 20 min, je možno na posledních 5 min zapnout gril. podáváme bud s rýží nebo bramborem, je taky vhodné a rychlé nakrájet brambory na tenoučké plátky (nebo použít předvařené) a dát pod kuře na dno. Salátu na fotce je cca 100 g - salát mix z alberta, zakápnuto světlým balsamicem s vodou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.