- Autor: Sibule
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 300 |
Olej běžný (průměr) | 6 |
Jihočeské AB 78% | 4 |
Citronová šťáva | 20 |
Mouka pšeničná hladká | 8 |
Rýže dlouhozrnná uvařená (nesolená) | 300 |
Energetická hodnota celkem: 3416 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 97,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1708 kJ
Bílkoviny (g): 39.5, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 48.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Kuřecí prsa lehce opečeme na oleji s máslem, osolíme, opečená podlijeme vodou s moukou, necháme chívli omáčku zavařit, přidáme citronovou štávu a trochu nasrouhané kůry z citronu. Může se přidat špetička šafránu. Příloha uvařená rýže, do které směs zamícháme. Posypeme nasekanou hladkou petřželkou. Dobré s vychlazeným bílým vínem nebo stříkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.