- Autor: Sibule
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 40 |
Aquila přírodní pramenitá voda | 400 |
Kypřící prášek do pečiva | 13 |
Mouka pohanková | 250 |
Dochucovadla:
Dle chuti na sladko s tvarokem, nebo marmeládou nebo javorovým sirupem nebo na slano se špenátem, nebo šunkou a sýrem nebo dušenými žapiony.
Energetická hodnota celkem: 5235 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 178,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 524 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 4.6, Sacharidy (g): 17.8, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 0.1, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V míse smícháme pohankovou mouku se solí a práškem do pečiva. Postupně přiléváme vodu a stále mícháme, dokud nevznikne hustší, ale stále ještě tekuté těsto (když do něj namočíme prst, nemělo by z něj hned stéci). V pánvi rozpálíme trochu oleje, nalijeme do ní malou naběračku těsta a rozlijeme ho po celém obvodu pánve. Palačinku opečeme z obou stran a stejným způsobem připravíme ze zbylého těsta i ostatní palačinky. Před nalitím těsta vždy pánev znovu vymastíme olejem. Olej na pánev nelijeme, ale nanášíme mašlovačkou. Výrazně nižší spotřeba, Palačinky podáváme posypané moučkovým cukrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.