- Autor: Evellina78
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej slunečnicový | 40 |
Celer bulva | 200 |
Petržel - kořen | 100 |
Mrkev | 140 |
Cuketa | 500 |
Jáhly (v suchém stavu) | 100 |
Voda | 1000 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 4108 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 127,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 411 kJ
Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 4.4, Sacharidy (g): 12.7, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 2.2, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Na oleji orestuj osolenou zeleninu 5-10 minut, přidej propláchnuté a spařené jáhly a restuj dalších 5 minut. Zalij horkou vodou a vař do změknutí. Poté rozmixuj, propasíruj, chceš-li, a ochuť - omáčka může zůstat jemná, můžeš jí ochutit na způsob svíčkové anebo podle svých preferencí. Hodí se k bramborám, rýži, těstovinám, knedlíku... Doplnit jí lze vejcem, libovolným masem, tofu. Poměr zeleniny lze měnit podle stavu ledničky a ročního období.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.