- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mozzarella Light | 200 |
Bujón průměr (hotový) | 400 |
Ořechová pomazánka průměr | 5 |
Avokádo | 80 |
Voda | 100 |
Cizrna Vapeur Bonduelle | 250 |
Česnek | 3 |
Cuketa | 300 |
Olej olivový | 5 |
Kuskus pšeničný celozrnný (v suchém stavu) | 240 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, citrónová kůra, citrónová šťáva.
Energetická hodnota celkem: 7329 kJ
Bílkoviny (g): 95,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 219,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1832 kJ
Bílkoviny (g): 23.8, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 54.8, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Kuskus zalijeme horkým vývarem (případně vodou), přidáme citronovou kůru, přiklopíme a necháme nabobtnat. Cukety nakrájíme na silnější půlkolečka, osolíme a opečeme na lžičce oleje, nakonec přihodíme do pánve i propranou cizrnu (150 g) a nasekanou petrželku a bazalku. Zeleninu přidáme do kuskusu a salát promícháme. Na dip smícháme v mixéru zbylou cizrnu, avokádo, půl lžičky tahini, česnek, šťávu z poloviny citrónu, sůl, pepř a pár kapek zeleného tabasca a rozmixujeme do hladka. Podáváme se sýrem mozzarella light nebo tofu. Hmotnost jedné porce kuskusového salátu je 180 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.