- Autor: marbell1
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jáhly (v suchém stavu) | 250 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Mléko sušené polotučné (suchý stav) | 30 |
Dochucovadla:
špetka soli
Energetická hodnota celkem: 4415 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 193,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1104 kJ
Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 48.3, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Jáhly spaříme vařicí vodou. V nové vodě přivedeme k varu, mírně vaříme bez míchání 15 minut. Necháme 30 minut dojít na vypnuté plotně pod utěrkou. Po částečném zchladnutí důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Kaše přitom zhoustne, proto poměr s vodou 1:4. Nakonec pro zjemnění zamixujeme libovolné mléko v prášku. Dál postupujeme jako s krupicovou kaší.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.