- Autor: kumaspak
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hlíva ústřičná | 300 |
Žampiony | 300 |
Olej řepkový | 28 |
Cibule | 125 |
Česnek | 17 |
Masox (hotový výrobek) | 800 |
Rajský protlak albert | 190 |
Voda | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, mletý kmín, 2lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, snítka rozmarýnu, rajský protlak
Energetická hodnota celkem: 2854 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 71,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 42,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 714 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 17.8, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 2.8
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibuli a přidáme nakrájené hlívu (pokud nemáme hlívu přidáme žampiony, kdo nemá ani ty dělá jiný guláš), přidáme mletý kmín, sůl, pepř, sladkou papriku, pálivou papriku nebo feferonky (pro lepší šmrnc) krátce orestujeme, přidáme protlak, česnek, přilijeme vývar (má být zeleninový já přihodila masox) a snítku rozmarýnu, pak podusit cca 15-20 min. Ze 100ml vody a 2 lžic hlm uděláme záklechtek a zahustíme gulášek. ještě krátce povaříme a můžeme podávat. Podávat můžeme s rýží nebo chlebem.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.