- Autor: mosem
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Chléb pšeničný celozrnný průměr | 200 |
Bryndza | 250 |
Cibule | 400 |
Olej běžný (průměr) | 20 |
Perla s příchutí farmářského másla | 50 |
Dochucovadla:
bazalka, česnek, sůl
Energetická hodnota celkem: 7027 kJ
Bílkoviny (g): 73,
Tuky (g): 100,
Sacharidy (g): 120,
SAFA (g): 46,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 1757 kJ
Bílkoviny (g): 18.3, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 11.5, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 2
Postup přípravy
300 g bílé cibule nakrájíme na kostky a pomalu restujeme na oleji. 100 červené cibule nakrájíme na drobné kostičky a syrovou smícháme s bryndzou, bazalkou (nebo bazalkovým pestem), utřeným česnekem (nebo pestem z medvědího česneku) a perlou s máslovou příchutí (kdo nepočítá kalorie, může přidat máslo). Orestovanou bílou cibuli necháme vychládnout, vmícháme do pomazánky, podle chuti přisolíme. Podáváme na toastu z vícezrného nebo žitného chleba. (recept inspirovaný knihou J.K.Jerome - Poutníkův deník; variant receptů je celá řada. Původní název je "Liptovský sýr", podával se jako předkrmová pomazánka. Jsou varianty nejen z bryndzy, ale i z tvarohu.Někde se do tvaru přidává červená paprika atd.... Stačí zagůglovat:-) Dobrou chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.