- Autor: drobek1
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 20 |
Cibule šalotka | 50 |
Česnek | 10 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 250 |
Dochucovadla:
1/4 lžičky sušené oregano 1/4 lžičky cukru špetka sušené bazalky sůl a pepř
Energetická hodnota celkem: 4963 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 204,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1654 kJ
Bílkoviny (g): 11.7, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 68, SAFA (g): 4, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Omáčka: Rozehřejte olej v kastrolu, přidejte cibuli a česnek a osmahněte do průsvitna, asi 5 minut. Přidejte rajčata, oregano, cukr a bazalku a dusíte až to zhoustne za občasného míchání asi 1 hodinu. Dochuťte solí a pepřem. Špagety: Správně uvařit, to znamená přímo podle učebnice. Někdo je prostě vaří v hrnci s vodou a pak je slije přes cedník, někdo je z vody vyloví cedníkem, někdo má na to hrnec jako ten na obrázku. Dvojitý, když jsou těstoviny uvařené, vnitřní hrnec se povytáhne, voda vyteče. Možná někdo vaří těstoviny tak často, že se mu to vyplatí. V restauracích to řeší tak, těstoviny předem uvaří, ale nedovaří. Vodu slijí a propláchnou studenou vodou, aby 1) ihned zastavili vaření, 2), aby spláchli škrob, který by vše slepil do jediné hmoty. Já vím, že to odporuje tomu co jsem napsal výše, ale je to ten jediný způsob jak to vyřešit. V kuchyni mají jeden veliký hrnec s vroucí vodou, a jak objednávky přicházejí, prostě naberou studené a nedovařené těstoviny do kolandru, to je ten kuželovitý cedník, šoupnou do vařící vody a nechají ohřát a dovařit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.