- Autor: Sibule
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 25.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata | 1000 |
Jablko | 150 |
Cibule | 125 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 70 |
Javorový sirup | 55 |
Ocet | 40 |
Dochucovadla:
sůl, tymián, bobkový list, hřebíček, ev. trochu pepře, ocet
Energetická hodnota celkem: 3451 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 184,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 165,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 138 kJ
Bílkoviny (g): 0.5, Tuky (g): 0.1, Sacharidy (g): 7.4, SAFA (g): 0, Cukry (g): 6.6, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Nakrájená rajčata, jablka, cibuli trochu podlité vodou dáme vařit. Osolíme, přidáme cukr a ke konci nechápe provařit i s octem. Vyjmeme koření, rozmixujeme. Po částečném zchladnutí přidáme javorový sirup (4 lžíce). Prohřáté plníme do lahví od kečupu nebo zákysu a sterilujeme 20 minut.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.