- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory rané | 450 |
Krupice pšeničná hrubá | 60 |
ovsené otruby | 20 |
psyllium HUSK | 20 |
Protein-protifar -odm. 2,5g | 20 |
Švestky | 240 |
Energetická hodnota celkem: 3518 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 157,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 880 kJ
Bílkoviny (g): 9.8, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 39.3, SAFA (g): 0, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V šupke uvarené zemiaky očistíme, necháme vychladnúť, postrúhame, osolíme, pridáme krupicu a vymiesime tuhšie cesto. Vypracované cesto vyvaľkáme na valec hrubý 3-4 mm, z ktorého krájame cca 1 cm kolieska, ktoré naplnéme umytými osušenými slivkami. Knedle vložíme do vriacej osolenej vody a pomaly varíme. Počas varenia občas pomiešame vareškou. Uvarené knedle vyberieme dierkovanou varechou, necháme odkvapkať, rozložíme na taniere, posypeme makom, osladíme stéviou tekutou a polejeme roztopeným maslom. 1 knedlíček váha 40,5g= 176kJ; B=2g;T=0,2g;S=7,9g spolu 20 knedlíčkov váha 810g=3518kJ; B=39;T=3g;S=15,7g; C=3,4g,Vláknina=18g 100g=434,3kJ; B=4,8g; T=0,4g; S=1,9g; C=0,4g; Cl=2,1
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.