- Autor: shipka45
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 3 |
Kypřící prášek do pečiva | 3 |
Apetito lahodně smetanové 49% | 100 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Energetická hodnota celkem: 1852 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 7,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 232 kJ
Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 0.9, SAFA (g): 2, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 150°C. 2. Do dvou nádob vložte zvlášť žloutky a zvlášť bílky. 3. Bílky našlehejte do “sněhu”. 4. Žloutky smíchejte se sýrem, solí, pepřem, vinným kamenem (chia semínky atd.) 5. Opatrně smíchejte obě směsi tak, aby sníh z bílků zůstal nadýchaný. 6. Na plechu vyloženém papírem na pečení vytvořte 6 větších nebo 8 menších placiček. 7. Pečte asi 25 minut, dokud oopsíci nezezlátnou. 8. Oopsíky můžete jíst úplně stejně jako chleba, se vším s čím byste jedli chleba, a když je nenecháte oschnout, vydrží i několik dní.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.