- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej slunečnicový | 5 |
Vločky ovesné | 30 |
Sezamová semínka | 20 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 56 |
Vejce celé (syrové) | 60 |
Rajčata sušená v oleji | 20 |
Voda | 20 |
Dochucovadla:
soľ, čierne korenie, mletá rasca, koriander , mletú červenu papriky
Energetická hodnota celkem: 1942 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 21,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 971 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 10.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Tuniaka vo vlastnej šťave rozmáčame, osolíme, okoreníme pridáme 1 vajce, zomleté ovsené vločky a posekané suš.paradajky. Spracujeme na dobre tvarovateľnú hmotu z ktorej urobíme fašírky, ktoré obalíme v sezamových semienkách a dáme zapiecť na jemne maslom vymastený plech do rúry.Pečieme pri teplote 210°C asi 30 minút. V polovici pečenia fašírky otočíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.