- Autor: ilona 2016
- Uživatelský recept
- Porce: 36.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Droždí čerstvé lisované | 20 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 180 |
Mouka pšeničná polohrubá | 500 |
Mléko plnotučné (3,5 % tuku) | 400 |
Stella extra | 125 |
Vejce celé (syrové) | 160 |
Jihočeský tvaroh tučný | 250 |
Mák | 150 |
Rozinky | 20 |
Dochucovadla:
Citronová kůra a mletá skořice do makové náplně. Špetka soli do těsta.
Energetická hodnota celkem: 20791 kJ
Bílkoviny (g): 145,
Tuky (g): 215,
Sacharidy (g): 600,
SAFA (g): 75,
Cukry (g): 226,
Vláknina (g): 52,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 578 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 16.7, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Klasické kynuté těsto, z uvedeného celkového množství je část cukru 40 g a 1 vajíčko do tvarohu - jako náplň na koláče. Dalších 40 g cukru a 150 ml mléka je do máku, který se umele a svaří + trochu skořice a strouhané kůry z citronu. Jedno vajíčko z celkové množství je na potření koláčů. (Vajíčka jsou celkem 4 - dvě do těsta, jedno do tvarohu a jedno na potření koláčů). Koláče jsou málo sladké. Rodině pocukruji moučovým cukrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.