- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 4.00
Recept je z knihy Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí. K zakoupení na e-shopu STOBu http://www.stob.cz/cs/eshop
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (v suchém stavu) | 200 |
Špenát listový mražený | 300 |
Rajčata konzervovaná | 800 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Ricotta | 360 |
Mozzarella 45% | 60 |
Gran Moravia | 40 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, česnek, bazalka
Energetická hodnota celkem: 7798 kJ
Bílkoviny (g): 107,
Tuky (g): 71,
Sacharidy (g): 189,
SAFA (g): 42,
Cukry (g): 48,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1950 kJ
Bílkoviny (g): 26.8, Tuky (g): 17.8, Sacharidy (g): 47.3, SAFA (g): 10.5, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Rozmražený špenát smícháme s ricottou, vejcem a strouhaným parmezánem, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Připravenou směsí plníme canelloni a vložíme do zapékací misky. Rozmixovaná konzervovaná rajčata ochutíme solí, pepřem (případně trochu dosladíme) a bazalkou a nalijeme na připravené canelloni. Připravené canelloni poklademe plátky mozzarelly a posypeme strouhaným parmezánem, pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut na 170°C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.