- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 4.00
Recept je z knihy Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 16 |
Olej řepkový | 24 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 12 |
Strouhanka průměr | 80 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Hlíva ústřičná | 160 |
Rajčata konzervovaná | 280 |
Cibule | 60 |
Celer bulva | 100 |
Mrkev | 160 |
Rajčata | 280 |
Paprika červená | 280 |
Lilek | 320 |
Tofu natural průměr | 400 |
Brambory pozdní | 280 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, citronová šťáva, bobkový list, petrželová nať, tymián
Energetická hodnota celkem: 8560 kJ
Bílkoviny (g): 110,
Tuky (g): 79,
Sacharidy (g): 218,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 72,
Vláknina (g): 51,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2140 kJ
Bílkoviny (g): 27.5, Tuky (g): 19.8, Sacharidy (g): 54.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 12.8, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Tofu, celer a mrkev nastrouháme najemno, smícháme s na kostičky nakrájenou cibulí a vejcem a dochutíme solí a pepřem. Z připraveného těsta tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na troše oleje dozlatova. Papriku, lilek, houby (např. hlívu ústřičnou) a rajčata nakrájíme na větší kostky a orestujeme na troše oleje. Zalijeme sekanými konzervovanými rajčaty, ochutíme solí, pepřem a bobkovým listem a dusíme doměkka cca 15 minut. Nakonec přidáme na kostky nakrájené uvařené brambory a dochutíme petrželovou natí, tymiánem, cukrem a citronovou šťávou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.