TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pohanková žemlovka s jablky (břicháč Tom)

Zpět
  • Autor: Svoby
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

2 lžičky skořice, špetka soli

Energetická hodnota celkem: 5811 kJ

Bílkoviny (g): 57, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 203, SAFA (g): 13, Cukry (g): 66, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1937 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 67.7, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 5.7, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Pohanku propereme ve vodě. Vložíme do hrnku, přidáme 350 ml mléka a za stálého míchání vaříme 10 minut. Odstavíme, zakryjeme pokličkou a necháme 30 minut nabobtnat. Směs by měla zůstat mokrá. V misce vymícháme žloutky s 3 lžičkami medu. Do směsi s pohankou přidáme mleté ovesné vločky, žloutky s medem, sníh z bílků, zbytek mléka a osolíme. Malý plech vymažeme máslem, naneseme tenkou vrstvu směsi, položíme tenké plátky jablek (lépe bez slupky). Zasypeme skořicí, zatlačíme jablka do směsi a přelijeme zbytek směsi a poklademe zbytkem jablek. Pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut, 180C. Pokapeme zbývající lžičkou medu (případně i vlašskými ořechy) a vložíme do trouby ještě krátce zapéct, až začne povrch tmavnout. Podáváme vlažné (můžeme přidat med a čerstvá jablka) jako nákyp. Nebo ztuhlé jako koláč.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři