- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 4.00
Recept je z knihy Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana zakysaná 15% | 60 |
Olej řepkový | 44 |
Celer bulva | 120 |
Cibule | 280 |
Kedlubna | 280 |
Mrkev | 360 |
Rajčata | 420 |
Paprika červená | 400 |
Brambory pozdní | 420 |
Tofu natural průměr | 400 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, česnek,vývar, bobkový list, paprika sladká, petrželová nať
Energetická hodnota celkem: 8142 kJ
Bílkoviny (g): 100,
Tuky (g): 83,
Sacharidy (g): 199,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 79,
Vláknina (g): 56,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2036 kJ
Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 20.8, Sacharidy (g): 49.8, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 19.8, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na slabé plátky a orestujeme do světle hnědé barvy. Přidáme sladkou papriku, bobkový list, prolisovaný česnek a zalijeme zeleninovým vývarem (vodou). Do takto připraveného základu vložíme na kostky nakrájené brambory, mrkev, celer a rajčata a dusíme cca 30 min. Poté přidáme na kostky nakrájenou kedlubnu a papriku a vše dusíme ještě cca 10 min. Na závěr dochutíme solí, pepřem, sekanou petrželovou natí a těsně před podáváním zjemníme zakysanou smetanou. Tofu nakrájíme na kostky, osmažíme na troše oleje a přidáme do hotového guláše.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.