- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 5 |
Mrkev | 80 |
Bujón průměr (hotový) | 100 |
Špagety celozrnné REJ (v suchém stavu) | 280 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Čedar 45% | 20 |
Cibule | 150 |
Česnek | 5 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Hovězí kýta (syrová) | 400 |
Knäckebrot Wasa sport | 45 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, čerstvá bazalka
Energetická hodnota celkem: 8178 kJ
Bílkoviny (g): 148,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 253,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2045 kJ
Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 63.3, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 8.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Masové kuličky: Knäckebrot nadrtíme v robotu a smícháme s namletým masem, strouhaným sýrem, vajíčkem, nasekanou bazalkou, prolisovaným stroužkem česneku a nadrobno nakrájenou cibulí. Dochutíme solí a pepřem. Tvarujeme malé kuličky, které pokládáme na pečící papír a pečeme cca 30 min na 180 °C. Rajčatová omáčka: Na oleji ve velkém hrnci orestujeme česnek a cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a podusíme do měkka. Poté přidáme rajčata, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou. Dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Hotové kuličky vmícháme do omáčky a podáváme s celozrnnými těstovinami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.