- Autor: bohuminska
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 8 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 6 |
Kokosové mléko | 200 |
vývar hovězí | 1000 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Mrkev | 150 |
Cibule | 100 |
Brambory zimní | 167 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 300 |
Paprika žlutá | 150 |
Dochucovadla:
koření garam masala, citronová šťáva, pepř, koriandr,mleté nebo čerstvé chilli, 1 lžička římského kmínu,
Energetická hodnota celkem: 7603 kJ
Bílkoviny (g): 89,
Tuky (g): 45,
Sacharidy (g): 247,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 73,
Vláknina (g): 38,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 1267 kJ
Bílkoviny (g): 14.8, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 41.2, SAFA (g): 5.7, Cukry (g): 12.2, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Rozpálíme olej na pánvi, osmahneme na něm cibuli a krátce i rozdrcený česnek. Do pánve přidáme koření garam masala, římský kmín a chilli. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme rajčata v plechovce, červenou čočku a kokosové mléko a přivedeme k varu. Když se začne polévka vařit, ztlumíme žár a necháme ji 20 až 30 minut probublávat. Mezitím si oloupeme a na kostičky nakrájíme bramboru a mrkev, které do polévky přidáme. Když je zelenina i čočka měkká, můžeme polévku dochutit citronovou šťávou. Ozdobíme čerstvým koriandrem a plátkem citronu. Polévku servírujeme teplou s chlebem naan Zdroj: http://ona.idnes.cz/ Polévka je upravená proti předpisu MF-snížený tuk,menší množství kokosového mléka a více vývaru. Přidána žlutá paprika.Postupně ještě dolito 1l vody, jak se vyvářela.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.