TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Indická čočková polévka

Zpět
  • Autor: bohuminska
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

koření garam masala, citronová šťáva, pepř, koriandr,mleté nebo čerstvé chilli, 1 lžička římského kmínu,

Energetická hodnota celkem: 7603 kJ

Bílkoviny (g): 89, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 247, SAFA (g): 34, Cukry (g): 73, Vláknina (g): 38, Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 1267 kJ

Bílkoviny (g): 14.8, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 41.2, SAFA (g): 5.7, Cukry (g): 12.2, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Rozpálíme olej na pánvi, osmahneme na něm cibuli a krátce i rozdrcený česnek. Do pánve přidáme koření garam masala, římský kmín a chilli. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme rajčata v plechovce, červenou čočku a kokosové mléko a přivedeme k varu. Když se začne polévka vařit, ztlumíme žár a necháme ji 20 až 30 minut probublávat. Mezitím si oloupeme a na kostičky nakrájíme bramboru a mrkev, které do polévky přidáme. Když je zelenina i čočka měkká, můžeme polévku dochutit citronovou šťávou. Ozdobíme čerstvým koriandrem a plátkem citronu. Polévku servírujeme teplou s chlebem naan Zdroj: http://ona.idnes.cz/ Polévka je upravená proti předpisu MF-snížený tuk,menší množství kokosového mléka a více vývaru. Přidána žlutá paprika.Postupně ještě dolito 1l vody, jak se vyvářela.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři