TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pajšl

Zpět
  • Autor: petrzenkl
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

Nové koření, pepř, cukr, bobkový list

Energetická hodnota celkem: 9551 kJ

Bílkoviny (g): 161, Tuky (g): 157, Sacharidy (g): 55, SAFA (g): 71, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1910 kJ

Bílkoviny (g): 32.2, Tuky (g): 31.4, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 14.2, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Očištěné, napůl rozkrojené plíce namáčíme půl hodiny ve studené vodě. Pak je přidáme do horké vody, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a vaříme do měkka. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nastrouháme. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme strouhanou zeleninu a osmahneme. Vše zaprášíme hladkou moukou a opražíme dorůžova. Potom zalijeme vývarem z plíček, dobře promícháme a povaříme. Nakonec omáčku zalijeme smetanou a rozmixujeme. Omáčku dochutíme hořčicí, cukrem a citronovou šťávou. Přelijeme přes jemně usekané plíčky a podáváme. Vhodnou přílohou je houskový knedlík.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři