- Autor: petrzenkl
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí plíce | 500 |
Citronová šťáva | 10 |
Mrkev | 50 |
Smetana ke šlehání 33% | 200 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 40 |
Celer bulva | 150 |
Cibule | 50 |
Játra vepřová | 200 |
Jazyk hovězí | 150 |
Dochucovadla:
Nové koření, pepř, cukr, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 9551 kJ
Bílkoviny (g): 161,
Tuky (g): 157,
Sacharidy (g): 55,
SAFA (g): 71,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1910 kJ
Bílkoviny (g): 32.2, Tuky (g): 31.4, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 14.2, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Očištěné, napůl rozkrojené plíce namáčíme půl hodiny ve studené vodě. Pak je přidáme do horké vody, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a vaříme do měkka. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nastrouháme. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme strouhanou zeleninu a osmahneme. Vše zaprášíme hladkou moukou a opražíme dorůžova. Potom zalijeme vývarem z plíček, dobře promícháme a povaříme. Nakonec omáčku zalijeme smetanou a rozmixujeme. Omáčku dochutíme hořčicí, cukrem a citronovou šťávou. Přelijeme přes jemně usekané plíčky a podáváme. Vhodnou přílohou je houskový knedlík.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.