- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 8 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Smetana zakysaná 12% | 100 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Bujón průměr (hotový) | 1000 |
Cibule | 60 |
Česnek | 5 |
Salát ledový | 50 |
Pórek | 50 |
Bonduelle Hrášek Vapeur mražený | 400 |
Dochucovadla:
chilli, uzená sůl
Energetická hodnota celkem: 2931 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 63,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 733 kJ
Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli a česnek do sklovata, poté přidáme nasekaný ledový salát a pórek a restujeme zhruba 1 minutu. Přisypeme mražený hrášek, lžičku cukru a za stálého míchání restujeme další minutu. Přilijeme zeleninový vývar a na mírném plameni vaříme 15–20 minut. Nakonec rozmixujeme (polévku můžeme ještě přecedit přes sítko), vmícháme teplé mléko a dochutíme špetkou uzené soli. Polévku podáváme ozdobenou zakysanou smetanou a chilli papričkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.