- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kopr | 15 |
Smetana zakysaná 12% | 100 |
Bonduelle Hrášek Vapeur mražený | 200 |
Brambory pozdní | 500 |
Dochucovadla:
sůl, čerstvě mletý pepř
Energetická hodnota celkem: 2889 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 103,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 722 kJ
Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 25.8, SAFA (g): 2, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Brambory očistíme, nakrájíme na větší kusy a vaříme v osolené vodě do měkka. Těsně před sléváním brambor přihodíme do hrnce také hrášek a necháme přejít varem. Počkáme, až brambory s hráškem při pokojové teplotě vychladnou, a promícháme je se zakysanou smetanou, solí, čerstvě namletým pepřem a nasekaným koprem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.