- Autor: Bonduelle
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 17.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna Vapeur Bonduelle | 200 |
Želatina (v suchém stavu) | 10 |
Rýže dlouhozrnná uvařená (nesolená) | 200 |
Vločky ovesné | 100 |
Kokos mletý | 50 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 100 |
Pudinkový prášek | 37 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 500 |
Dochucovadla:
lístky máty
Energetická hodnota celkem: 8332 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 51,
Sacharidy (g): 310,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 134,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 490 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 18.2, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 7.9, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Želatinu připravíme podle návodu na obalu. Cizrnu slijeme, propláchneme, pomačkáme vidličkou a smícháme s uvařenou rýží, ovesnými vločkami, kokosem, vanilkovým cukrem a 1/3 želatiny. Dortovou formu nebo jednotlivé malé formičky naplníme do jedné třetiny. Na tuto směs nalijeme uvařený pudink z mléka a pudinkového prášku, do kterého jsme přidali zbylou želatinu, a dáme chladit, nejlépe přes noc. Po vychladnutí zdobíme dortík čerstvým ovocem a lístky máty.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.