- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kukuřice cukrová | 400 |
Flora Gold | 20 |
Grana Padano 32% | 28 |
Dochucovadla:
2 lžičky uzené papriky, sůl
Energetická hodnota celkem: 2587 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 72,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 647 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kukuřice očistíme, čerstvé pár minut povaříme v osolené vodě do měkka. Troubu rozpálíme na 200 °C. Kukuřičné klasy položíme na plech vyložený pečícím papírem, na každém necháme rozpustit lžičku másla nebo margarínu vhodného na tepelnou úpravu, osolíme a posypeme ½ lžičkou uzené papriky. Nakonec posypeme strouhaným parmazánem a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme pár minut, dokud se sýr na kukuřici nerozteče.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.