- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kokos mletý | 100 |
REJ sušenky s žitnou moukou | 120 |
Rum | 20 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 30 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 30 |
Mascarpone | 40 |
Dochucovadla:
půl lžičky skořice
Energetická hodnota celkem: 6296 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 100,
Sacharidy (g): 129,
SAFA (g): 77,
Cukry (g): 64,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 315 kJ
Bílkoviny (g): 0.9, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 6.5, SAFA (g): 3.9, Cukry (g): 3.2, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Sušenky nadrtíme najemno v mixéru, smícháme s rumem, mlékem a skořicí a vypracujeme tvárnou hmotu, kterou vyválíme mezi dvěma potravinářskými fóliemi. Kokosové těsto z kokosové mouky, cukru a mascarpone vyválíme stejným způsobem a položíme na sušenkovou část. Zatočíme opatrně do rolády, zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout tři hodiny v chladu. Poté krájíme polínko na centimetrová kolečka.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.