- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hrach sušený polený-žltý | 200 |
Voda | 1500 |
Dochucovadla:
so+, kurkuma, morské riasy
Energetická hodnota celkem: 2648 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 1,
Sacharidy (g): 100,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Hrach preberieme, prepláchneme a zalejeme vodou. Vo vode ho necháme máčať celú noc. Vodu v ktorej sa máčal zlejeme, ešte raz opláchneme . Hrach dáme ho do hrnca zalejeme vodou, osolíme, pridame kurkumu a morské riasy a pomaly varíme na miernom ohni cca 1-1,5hod. Po uvarení som hrach scedíla. Celková hmotnosť uvareného hrachu :470g vývar - cca 1l Časť hrachu použijem na šoulet, časť aj s vývarom na krémovú hrachovú polievku a časť na nátierku. 100g= 563,4; B=8,51g;T=0,21g; S=21,28g; C=1,49g;Vl.=5,96g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.