- Autor: shipka45
- Uživatelský recept
- Porce: 26.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
kokosová múčka | 50 |
Škorica mletá | 5 |
Havana rum | 10 |
Kandizovaná pomarančová kôra | 50 |
Čokoládová poleva | 100 |
Mandľová múka | 80 |
Arašídy (nesolené) | 100 |
Datle sušené | 120 |
Fíky sušené | 120 |
Rozinky | 40 |
Káva zrnková mletá | 5 |
Dochucovadla:
vanilkový eztrakt
Energetická hodnota celkem: 11221 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 135,
Sacharidy (g): 292,
SAFA (g): 46,
Cukry (g): 223,
Vláknina (g): 63,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 432 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 5.2, Sacharidy (g): 11.2, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 8.6, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ďatle vykôstkujeme a spolu s figami pokrájame a zalejeme vriacou vodou a necháme cez noc namočené. Ráno ich scedíme a zomelieme spolu s arašidami na mäsovom mlynčeku. Pridáme čokoládovú polevu, mandlľovú múku, kávu, kandizované pomarančovú kôru, hrozienka, 1PL rumu, 1 ČL škorice a vanilkový extrakt. Dobré premiešame. Lyžičkou odkrojujeme z hmoty, vytvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v kokosovej múčka a ukladáme ich do papierových košičkov.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.