- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 25.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čokoládová poleva | 60 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 250 |
Kandizovaná pomarančová kôra | 100 |
Kondenzované mlieko nesladené TATRA ;310g | 310 |
SStužený tuk CERA 100% | 50 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 200 |
Tortové oplatky (1ks=18,75g) | 56.25 |
Energetická hodnota celkem: 17842 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 257,
Sacharidy (g): 411,
SAFA (g): 82,
Cukry (g): 340,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 714 kJ
Bílkoviny (g): 3.2, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 16.4, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 13.6, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Kryštálový cukor za stáleho miešania roztopiť na karamel. Opatrne pridať stužený tuk CERU a potom nesladené kondenzované mlieko.Stále miešame až kým sa nám karamel úplne rozpustí. Vypneme plyn a postupne zamiešame orechy- polovice zomleté a druhú polovicu posekané. a kandizovanú pomarančovú kôru.Polovicu karamelovej hmoty nanesieme na obdlžníkovú tortovú oplátku, prikryjeme ďalšou na ktorú nanesieme druhu polovicu karamelovej hmotu, zarovnáme prikryjeme treťou oplátkou.celý dezert zabalíme do fólie,zaťažíme a necháme postať do druhého dňa..Dezert pokrájame, konce namáčame v čokoládovej poleve a necháme ju stuhnúť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.