- Autor: Pernella
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Paprika žlutá | 100 |
Jihočeská smetana zakysaná 15% | 50 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 100 |
Kukuřice mražená | 200 |
Cibule | 50 |
Olej slunečnicový | 5 |
Česnek | 10 |
Dochucovadla:
chilli paprička, pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 2158 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 55,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1079 kJ
Bílkoviny (g): 16.5, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 27.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Maso nakrájejte na kostky a zprudka dozlatova opečte na rozpáleném oleji. Dejte stranou a osolte a opepřete. Na výpeku pak nechte zesklovatět najemno pokrájenou cibuli, chilli papričku a papriku. Pořádně osolte, přidejte kukuřici a ještě pár minut opékejte. Vmíchejte posekaný česnek, počkejte chvilku, než se rozvoní, a zalejte asi 3/4 litrem vody. Asi 10 minut vařte do změknutí, poté část polévky rozmixujte, zjemněte smetanou a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Do polévky vraťte maso a nechte prohřát. Místo masa lze použít třeba šunku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.