- Autor: Issina
- Doba přípravy (min.): 70
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapr (syrový) | 700 |
Brambory (syrové) | 300 |
Máslo čerstvé nesolené | 15 |
Citron | 30 |
Červená řepa sterilovaná | 300 |
Dochucovadla:
sůl, kmín, citron, oregáno čerstvé lístky
Energetická hodnota celkem: 5720 kJ
Bílkoviny (g): 137,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 77,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1907 kJ
Bílkoviny (g): 45.7, Tuky (g): 18.3, Sacharidy (g): 25.7, SAFA (g): 6, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Porce kapra osolíme, jemně posypeme kmínem, vložíme do nerez zapékací misky a zakapeme citronem, na každou porci dáme 5g másla, mírně podlijeme vodou, pečeme zvolna na 150 stupňů v horkovzdušné troubě cca 20 minut, potom na porce pokládáme čerstvé lístky oregána a pečeme ještě asi 10 minut. Mezitím oškrábeme brambory, uvaříme v osolené vodě s kmínem. Při servírování na talíř dáme porci ryby, porci brambor a do misky salát z sterilovaný červené řepy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.