- Autor: afrais
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka velkozrnná (v suchém stavu) | 80 |
Petržel - kořen | 130 |
Cibule | 60 |
passata rajčatová | 100 |
Olej řepkový | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, petrželka
Energetická hodnota celkem: 1955 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 65,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 978 kJ
Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 32.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Namočíme zelenou čočku na 2 hodiny. Poté uvaříme 15-20 minut v nesolené vodě. Slijeme. Na oleji zpěníme cibuli a po minutce přidáme strouhaný petrželový kořen. Promícháme, osmahneme, smícháme s čočkou, osolíme, opepříme, zalijeme kvalitním kečupem nebo passatou a podáváme s vajíčkem nebo uzeným a posypané zelenou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.