- Autor: Issina
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Voda | 250 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 750 |
Hrášek sterilovaný Bonduelle | 200 |
Cibule | 110 |
Olej řepkový | 20 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 440 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, citron
Energetická hodnota celkem: 5152 kJ
Bílkoviny (g): 140,
Tuky (g): 38,
Sacharidy (g): 73,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 859 kJ
Bílkoviny (g): 23.3, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 12.2, SAFA (g): 2, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibuli na drobno nakrájenou, přidáme na kostičky nakrájená kuřecí prsa, opečeme, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené žampiony, opět opečeme, mírně podlijeme vodou a dusíme do měkka. Potom přidáme sterilovaný hrášek, v mléce rozmícháme malé množství hladké mouky, vlijeme do hrnce k ostatním ingrediencím a povaříme do mírného zhoustnutí, zakapeme citronem a promícháme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.