- Autor: Pernella
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sójová omáčka | 5 |
Kuřecí vývar (čistý) | 100 |
Kukuřice mražená | 80 |
Paprika červená | 100 |
Kokosové mléko | 100 |
Kari pasta červená | 5 |
Cibulka jarní | 50 |
Olej slunečnicový | 5 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 240 |
Dochucovadla:
koriandr, limetová šťáva
Energetická hodnota celkem: 2707 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 32,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1354 kJ
Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 16, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Ve velké pánvi rozehřejte olej a za stálého míchání na něm opečte jarní cibulku a kari pastu. Přidejte kuřecí maso a za stálého míchání opékejte 2 minuty. Přilijte kokosové mléko, horký vývar (množství upravte podle toho, jak husté kari máte rádi) a sojovou omáčku. Přimíchejte zeleninu a ještě 3–5 minut prohřívejte, podle potřeby přilijte vodu či další vývar. Před podáváním posypte koriandrem a dochuťte limetovou śťávou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.